Nasıl Yapılır ?

Hakim nereye şikayet edilir?

Hakim ve Savcılar nereye şikayet edilir ? HSK hakim şikayet usulü ve konu ile ilgili bütün detaylar bu yazımızda yer almaktadır.
Hakim nereye şikayet edilir?
Hakim nereye şikayet edilir?

Yargı sistemi, herhangi bir devletteki en önemli unsurlardan biridir. Belirli bir toplumun sağlığını ve insanlarının düşünme ve hareket etme şeklini belirler. Yargı sisteminin etkinliği ve bütünlüğü, hukukun ve düzenin tarafsız koruyucuları olarak görev yapan hakimlere, savcılara ve diğer hukuk personeline bağlıdır.

Hakimler Nasıl Şikayet Edilir?

Bir hakimin görevi adaleti tarafsız bir şekilde sağlamaktır. Bu, bir hakimin yargılama sırasında davayla ilgili olarak iltimas, önyargı veya kişisel çıkar gözetmemesi ve süreç boyunca tarafsız kalması gerektiği anlamına gelir. Hâkim ve savcılara karşı yapılan şikâyetlerin birçoğu, hâkim ve savcıların kanunları kendi yorumlarına göre değerlendirmeleriyle ilgilidir.

Türkiye’de adaletin sağlanması için yargı sistemi açık bir yaklaşıma sahiptir ve savcı ve hâkimlerle ilgili e-şikâyet, dilekçe ve başvuruların kullanılmasına olanak sağlanmaktadır. Herhangi bir kişinin savcı veya hâkimlerle ilgili herhangi bir sorunu varsa, seçeceği yollardan başvuru yapması gerekmektedir.

Hakimler Hakkında Yapılan Şikayetleri Hangi Kurum Değerlendirir?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu, bir hâkim hakkında kendilerine iletilen ihbar veya şikâyeti değerlendirir ve gerçek olup olmadığına göre çeşitli sonuçlara ulaşır. Bu danışma organı, kendi teamüllerine göre hâkimler hakkında da karar verebilmektedir. Bu kararlar arasında, eğer yargıç gerçekten suçlu veya kabahatli ise, kendi geleneklerine göre çeşitli cezalarla karşı karşıya kalacaktır.

BÜRO TELEFON E-POSTA
Hâkim ve Savcı Şikayet Bürosu 0312 204 14 08 [email protected]

İlgili yazılar:

 

Bunlar İlginizi Çekebilir !